Virėjas

Modulinė virėjo profesinio mokymo (si) programa skirta parengti kvalifikuotą virėją, išmanantį gastronomijos naujoves, ieškantį idėjų gaminant patiekalus, siekiantį išmokti pajusti skonio vientisumą, gebantį interpretuoti derinti atskirų sudedamųjų dalių dėmenis.

PRIIMAMI

  • baigusieji 12 klasių, mokymosi trukmė 2 metai.

JŪS MOKYSITĖS:

Įvadas į virėjo profesiją; Pirminis maisto produktų paruošimas, pusgaminių gaminimas; Sriubų bei padažų gaminimas ir patiekimas; Karštųjų patiekalų bei garnyrų iš daržovių, ankštinių kultūrų gaminimas ir patiekimas; Karštųjų patiekalų bei garnyrų iš kruopų, makaronų, miltų, varškės, kiaušinių gaminimas ir patiekimas; Karštųjų patiekalų bei užkandžių iš žuvų, jūros gėrybių gaminimas ir patiekimas; Karštųjų patiekalų bei užkandžių iš mėsos, paukštienos gaminimas ir patiekimas; Salotų, šaltųjų užkandžių bei patiekalų gaminimas ir patiekimas; Saldžiųjų patiekalų gaminimas ir patiekimas;

KVALIFIKACIJA SUTEIKIA GALIMYBĘ:

  • Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
  • Baigus šią mokymo programą, mokslą galima tęsti pagal aukštojo mokslo studijų programas.

Susiję straipsniai