2014 m. rugsėjo mėnesį, sėkmingai įgyvendinus 2007–2013 m. ES struktūrinių fondų bei valstybės lėšomis finansuotą projektą, Klaipėdos turizmo mokykloje atidarytas šiuolaikiškas, inovatyvus Viešbučių ir restoranų bei prekybos sektorinio praktinio mokymo centras (SPMC).
Viešbučių ir restoranų bei prekybos sektorinio praktinio mokymo centro pagrindinis veiklos tikslas – sudaryti sąlygas mokiniams įgyti kompetencijas ir kvalifikacijas, užtikrinti šiuolaikinius reikalavimus atitinkantį mokinių ugdymą ir ugdymąsi. Centro veikla yra siekiama ugdyti gebėjimus, kurie padėtų mokiniams prisitaikyti prie besikeičiančių Lietuvos ekonominių, socialinių, technologinių sąlygų ir konkuruoti kintančioje darbo rinkoje.
SPMC vykdoma ši veikla:
- mokinių praktinis mokymas;
- Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų praktika;
- suaugusiųjų profesinis mokymas pagal modulines profesinio mokymo programas ir neformaliojo mokymo programas;
- mokinių profesinio meistriškumo konkursų rengimas;
- SPMC veikiančios mokomosios kavinės ir restorano lankytojų aptarnavimas;
- technologijų pamokų vedimas bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams;
- profesinio orientavimo, veiklinimo užsiėmimų organizavimas bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams;
- susitikimų, seminarų ir renginių su darbdaviais, socialiniais partneriais planavimas ir rengimas.
Moderniame SPMC praktinius įgūdžius tobulina virėjų, konditerių, padavėjų barmenų ir prekybos skyriaus specialybių mokiniai. Dėl ES investicijų iš esmės atnaujinta profesinio mokymo bazė – SPMC aprūpintas pažangiausia praktinio mokymo įranga, įrengtos modernios klasės, konditerijos cechai, virtuvės, kasos aparatų ir kt. kabinetai, laboratorijos bei skaitykla. SPMC restorane, kavinėje, cukrainėje bei parduotuvėje nuolat aptarnaujami klientai.
Moderniose SPMC virtuvėse mokykla turi galimybę ruošti virėjus, kurie būtų pajėgūs dirbti taikant pažangiausias maisto ruošimo technologijas. Centre virtuvės aprūpintos Sous Vide cirkuliatoriais, pažangia Pacojet įranga, išmaniosiomis konvekcinėmis krosnimis, VarioCooking centrais, šoko kameromis ir kt. įranga.
Konditeriai cechuose praktinio mokymo metu naudojasi įvairaus dydžio plakimo mašinomis, bandelių dozatoriais, bagečių kepimo įranga, kočiojimo įranga, picų kepimo krosnimi, išmaniosiomis konvekcinėmis krosnimis ir kt.
SPMC restorane bei kavinėje įdiegta restoranų apskaitos ir valdymo R-Keeper V7 sistema, su kuria mokosi dirbti padavėjai, barmenai. Šios specialybės mokiniai gamina kokteilius, ruošia karštuosius gėrimus, naudodamiesi naujausio modelio kavos aparatais, kokteilinėmis, plakikliais.
Poilsio paslaugų agentai, vadybininkų padėjėjai, apskaitininkai, bankinių operacijų tvarkytojai moderniuose centro kabinetuose mokosi kompiuterizuotose darbo vietose, geba praktiškai dirbti su specializuotomis verslo valdymo programomis. Centre veikia belaidis internetas, įdiegta išmanioji balsavimo sistema.
Viešbučių ir restoranų bei prekybos sektorinio praktinio mokymo centre mokiniai įgyja puikius praktinius įgūdžius, kurie leidžia konkuruoti realioje darbo rinkoje. Besimokantieji centre turi galimybę dirbti su naujausia technika ir įgyti praktinių įgūdžių, kurie būtini profesinei karjerai. Centre vykdoma veikla didina profesinio mokymo patrauklumą, stiprina bendradarbiavimą su darbdaviais.