Konditerių kursai

Konditerio profesija

2019 m. Užimtumo tarnybos duomenimis, Vakarų regione paklausiausių profesijų sąraše – konditeriai, virėjai, padavėjai ir barmenai. Klaipėdos turizmo mokykloje siūlome 32 savaičių trukmės konditerių mokymo programą, kurios metu jūs išmoksite gaminti įvairius konditerinius gaminius iš bemielių, mielinių, kreminių, trapių tešlų bei šiuos gaminius dekoruoti.

Konditerio  profesinio mokymo programa skirta asmenims, norintiems įgyti konditerio profesinę kvalifikaciją. Baigęs šią programą ir įgijęs konditerio kvalifikaciją, asmuo galės dirbti konditeriu kepyklose, maitinimo įstaigose.

Mokymus sudaro 70% praktikos ir 30% teorijos. Užsiėmimai vyksta moderniose konditerijos cechuose, kurių įranga atitinka šiuolaikinę darbo rinką.

Asmuo, baigęs programą gebės gaminti:

  • nemielinės tešlos gaminius.
  • mielinės tešlos gaminius.
  • konditerijos gaminių pusgaminius.
  • cukrinės konditerijos gaminius.
  • kreminės konditerijos gaminius.
  • apipavidalinimo ir dekoravimo elementus.

Besimokantys pagal šią programą atlieka 190 val. praktiką. Praktinis mokymas darbo vietoje vyksta įmonių konditerijos cechuose, kepyklėlėse ir kt.

Į mokymus priimami asmenys:

su Užimtumo tarnybos prie SADM (buvusi darbo birža) siuntimu. Apie mokymų finansavimą sužinoti daugiau čia

pageidaujantys mokytis už savo lėšas.

Reikalavimai profesiniai patirčiai netaikomi

Konditerio programos moduliai:

  • Įvadas į profesiją
  • Darbuotojų sauga ir sveikata
  • Darbo vietos paruošimas
  • Mielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba
  • Konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų gamyba
  • Nemielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba
  • Kreminės konditerijos gamyba
  • Įvadas į darbo rinką
  • Praktika įmonėse
  • Konsultacijos

Asmens įgytų kompetencijų vertinimas. Asmenys, sėkmingai baigę mokymo programą ir įsivertinę įgytas kompetencijas, gauna valstybės pripažintą konditerio kvalifikaciją liudijantį profesinio mokymo diplomą.

ARTIMIAUSIOS MOKYMŲ DATOS:

KONDITERIS (modulinė profesinio mokymo programa, 157,5 mokymo dienos, 1260 val.)

2020-09-02 (2020-09-02 – 2021-04-20)
2020-10-01 (2020-10-01 – 2021-05-19)

Mokymai vyksta tik dieninėse grupėse pagal mokykloje galiojantį pamokų laiką.

*Nesusirinkus grupei, mokymų data gali būti nukeliama vėlesniam laikui.

Kontaktinis asmuo:
Reda Saukantienė
Sektorinio praktinio mokymo centro vadovė
8 602 81478
reda.saukantiene@gmail.com

Baigusių mokinių atsiliepimai:

„Mano nuomone, KTM teikiamos profesinio mokymo paslaugos yra aukštos kokybės, informacijos suteikiama labai daug, mokymų pagrindą sudaro praktika virtuvėje. Mokytojai dėsto aiškiai, suprantamai“, – Vytautas ( 26 m.)

„Per trumpą laiką mokydamasis KTM jau spėjau sužinoti labai daug. Mane visiškai tenkina mokymo kokybė, darbas virtuvėje, žavi mokytojų profesionalumas“, – Aleksas ( 20 m.)

„KTM gavau daugiau nei tikėjausi. Tikrai jaučiuosi savoje vietoje. Mokykla suteikia galimybes mokytis su pažangiausia technologija. Labiausiai patinka tai, jog čia tikrai daug praktikos“, – Jolanta (46 m.)

„Šiuos kursus rinkčiausi ir antrą kartą“, – Natalija (56 m.)