NEFORMALIOJO SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO KURSAI

SVEIKO MAISTO GAMINIMO PAGRINDAI

Kursai “Sveiko maisto gaminimo pagrindai” skirti tiems, kas mėgsta gaminti, domisi sveika mityba
ir nori įgyti kompetenciją gaminti patiekalus pagal sveikos mitybos tendencijas ir principus.
Programą sudaro 16 teoriniai ir 38 praktiniai užsiėmimai, kurių metu kvalifikuoti profesijos
mokytojai dalinsis gerąja patirtimi ir suteiks pagrindinių žinių apie maisto produktų pasirinkimą,
sveikos mitybos tendencijas ir principus, žaliavalgių, veganų, vegetarų mitybos ypatumus, sveikatai
palankių patiekalų ruošimo technologijas, etikečių ženklinimą, produktų laikymo sąlygas.
Praktiniai užsiėmimai vyks Klaipėdos turizmo mokyklos Sektoriniame praktinio mokymo centro
virėjų laboratorijoje. Jų metu bus mokoma kaip atsižvelgiant į technologinius procesus gaminti
sveikatai palankius patiekalus, kaip naudotis receptūromis, jų rinkiniais, technologijų kortelėmis.
Išmoksite ne tik pagaminti patiekalą ar užkandį, bet ir jį patiekti, įvertinti jo kokybę. Kiekvieno
praktinio užsiėmimo metu jūsų laukia degustacijos su aptarimais.
Po baigimo išduodamas neformaliojo suaugusiųjų profesinio mokymo sertifikatas, pažymintis, jog
jūs įgijote kompetencijas gaminti patiekalus ir užkandžius pagal sveikos mitybos tendencijas ir
principus.
Trukmė: 3 mokymosi kreditai, 54 val.
Kursų pradžia: 2019-11-04
Kursų pabaiga: 2019-12-13
Kursų laikas: I, IV 16.00-20.00 val.
Vieta: Klaipėdos turizmo mokykla, Sektorinis praktinio mokymo centras, Taikos pr.69, Klaipėda

Partneriai:
Klaipėdos miesto savivaldybė
Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centras