Konditerio modulinė profesinio mokymo programa

  • konditere
  • konditeris (1)
  • konditeris (2)
  • konditeris (3)
  • konditeris (4)
  • konditeris (5)
  • konditeris (6)
  • konditeris (7)
  • konditeris (8)
  • konditeris (9)
  • konditeris (10)
  • konditeris (11)
  • konditeris (12)
  • konditeris (13)

Programos valstybinis kodas: M43101301, M44101301.
Kvalifikacijos pavadinimas: Konditeris.
Kvalifikacijos lygis: IV.
Programos apimtis kreditais: 90.
Programos trukmė:1,5 metų (po 10 kl. – 2 m. 7 mėn.)

Reikalavimai turimam išsilavinimui, siekiant įgyti kvalifikaciją:

  • įgytas pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje
  • įgytas vidurinis išsilavinimas

Programos paskirtis: Konditerio modulinė profesinio mokymo programa skirta parengti kvalifikuotą konditerį, gebantį savarankiškai gaminti konditerijos gaminius, parinkti žaliavas ir jas paruošti gamybai, maišyti tešlas ir ruošti konditerinius pusgaminius, gaminti miltinę, kreminę ir cukrinę konditeriją ir papuošimo elementus.

Būsimo darbo specifika: asmuo, įgijęs konditerio kvalifikaciją galės dirbti restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, konditerijos cechuose, kaimo turizmo sodybose.
Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Dirbama pamainomis. Darbe naudojami mechaniniai ir automatizuoti konditerijos gaminių įrenginiai, įrankiai ir priemonės, technologinės kortelės, elektrinė viryklė, valymo priemonės. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

Konditeris savo veikloje vadovaujasi Miltinės konditerijos gaminių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techniniu reglamentu, patvirtintu Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2014 m. spalio 28 d. įsakymu Nr. 3D-794 „Dėl Duonos ir pyrago kepinių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento ir Miltinės konditerijos gaminių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento patvirtinimo“.