Virėjų mokymai

Virėjo profesija

Užimtumo tarnybos duomenimis, Vakarų regione paklausiausių profesijų sąraše – virėjai. Klaipėdos turizmo mokykloje siūlome 23 ir 33 savaičių trukmės virėjų mokymo programas, kurių metu jūs išmoksite gaminti užkandžius, padažus, sriubas, karštuosius ir šaltuosius patiekalus, desertus, susipažinsite su virtuvės darbo organizavimu, gausite ekonomikos žinių.

Virėjo profesinio mokymo programa skirta asmenims, norintiems įgyti virėjo profesinę kvalifikaciją. Baigęs šią programą ir įgijęs virėjo kvalifikaciją, asmuo galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Mokymus sudaro 70% praktikos ir 30% teorijos. Užsiėmimai vyksta moderniose virtuvėse, kurių įranga atitinka šiuolaikinę darbo rinką.

Asmuo, baigęs programą gebės:

  • Parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą.
  • Apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį.
  • Gaminti pusgaminius.
  • Gaminti salotas, užkandžius, garnyrus ir šaltuosius patiekalus.
  • Pildyti higienos žurnalus.
  • Gaminti sriubas, karštuosius patiekalus ir padažus.
  • Įvertinti pusgaminių ir patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti.
  • Ženklinti pusgaminius, patiekalus, fiksuoti produkcijos pagaminimo laiką.
  • Gaminti patiekalus ir užkandžius pagal sveikos mitybos tendencijas ir principus.
  • Įvertinti sveikos mitybos patiekalų ir užkandžių kokybę ir juos apipavidalinti.
  • Gaminti lietuviškus tradicinius nacionalinius patiekalus.
  • Parinkti maisto produktus ir žaliavas.

Besimokantys pagal šią programą atlieka 90 val. praktiką. Praktinis mokymas darbo vietoje vyksta maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Į mokymus priimami asmenys:

  • su Užimtumo tarnybos prie SADM (buvusi darbo birža) siuntimu. Apie mokymų finansavimą sužinoti daugiau čia
  • pageidaujantys mokytis už savo lėšas (per LAMA BPO sistemą).

Reikalavimai profesiniai patirčiai netaikomi

Virėjo programos moduliai:

  • Įvadas
  • Bendrieji moduliai
  • Pasiruošimas patiekalų gaminimui
  • Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
  • Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
  • Darbas su dokumentais
  • Sveikos mitybos patiekalų gaminimas
  • Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas
  • Įvadas į darbo rinką
  • Praktika įmonėse
  • Konsultacijos

Asmens įgytų kompetencijų vertinimas. Asmenys, sėkmingai baigę mokymo programą ir įsivertinę įgytas kompetencijas, gauna valstybės pripažintą virėjo kvalifikaciją liudijantį profesinio mokymo diplomą.

Mokymai vyksta tik dieninėse grupėse pagal mokykloje galiojantį pamokų laiką.

MOKYMAI:

VIRĖJAS (trukmė: 113 mokymo dienos, 900 val., turintiems kvalifikaciją)
VIRĖJAS (trukmė: 165 mokymo dienos, 1320 val., turintiems vidurinį ar pagrindinį išsilavinimą)

Išsamesnė informacija ir registracija:

Mob. 8 602 81478
El.paštu mokymai@ktm.lt
Reda Saukantienė

Sektorinio praktinio mokymo centro vadovė