PADAVĖJAS IR BARMENAS

APIE PROFESIJĄ

Padavėjas ir barmenas geba aptarnauti lankytojus maitinimo įmonėse ir už jos ribų, paruošti priimti ir aptarnauti pokylių, priėmimų svečius, aptarnauti lankytojus prie baro, gaminti ir patiekti maišytus gėrimus ir kokteilius, karštus gėrimus. Bendrauti su lankytojais bent viena užsienio kalba. Padavėjui ir barmenui reikalingi šie bendrieji gebėjimai: bendravimas, užsienio kalbos mokėjimas, informacinių technologijų naudojimas, problemų sprendimas, dėmesingumas klientui, pareigingumas, matematinis raštingumas. Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbas organizuojamas pamainomis, dirbama su elektros prietaisais.

Darbo priemonės: kasos aparatas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai, matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai, stalo indai ir įrankiai, stalo užtiesalai ir kiti reikmenys, stalo serviravimo įrankiai, virtuvės informavimo sistema, lokali pranešimų sistema, kompiuterinė lankytojų aptarnavimo programa, kasos žurnalas.

Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

Mokiniai, įgiję padavėjo, barmeno kvalifikaciją, galės tobulinti ir įgyti naujas kompetencijas universitetuose ir kolegijose.

MOKYMOSI PROGRAMOS TRUKMĖ

  • Baigus 10 klasių: mokymosi trukmė 2 metai ir 7 mėnesiai, įgyjama padavėjo, barmeno kvalifikacija bei vidurinis išsilavinimas;
  • Baigus 12 klasių: mokymosi trukmė 1,5 metų, įgyjama padavėjo, barmeno kvalifikacija;
  • Tęstinio profesinio mokymo trukmė 9 mėnesiai, įgyjama padavėjo, barmeno kvalifikacija.

MOKYMOSI PROGRAMOS PLANAS

  • Vidurinio ugdymo programos dalykai (baigusiems 10 klasių);
  • Padavėjo ir barmeno modulinės profesinio mokymo programos moduliai.

BAIGUS MOKSLUS, KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI GALĖS:

  • dirbti barmenais baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai;
  • dirbti padavėjais įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse;

Programos valstybinis kodas: P42101302, P43101303, T43101303
Kvalifikacijų pavadinimai: Padavėjas, barmenas
Kvalifikacijos lygis: IV

Priėmimas per www.lamabpo.lt

Daugiau informacijos apie padavėjo ir barmeno modulinę profesinę mokymo programą galite rasti čia