Seminaras „Inovacijų taikymo mokykloje praktiniai aspektai“

  • IMG_4464
  • IMG_4472
  • IMG_4505
  • IMG_4528
  • IMG_4545
  • IMG_4555
  • IMG_4559

Klaipėdos turizmo mokyklos sektoriniame praktinio mokymo centre vyko seminaras „Inovacijų taikymo mokykloje praktiniai aspektai“.
Seminaro metu iSi sifonų specialistas Kamil Lühn-Skibinski iš Austrijos, pademonstravo šiuo metu kulinarijoje labai madingas produktų pateikimo galimybes putų ir kremo pavidalu. Tinkamiausias paversti kremu pasirodė esąs mėlynųjų pelėsių sūris „Memel Blue“. Šio sūrio putos pagardino ir papuošė daugumą patiekalų. Su iSi sifonais padaryti citrininis ir bazilikų aliejai, mangų putos, karštas majonezas puikiai atliko savo funkciją – pavertė patiekalus moderniais, madingais, paįvairino pagrindinio produkto skonį, nustebino patiekalo ragautojus savo tekstūra ir skoniu. ISi sifonų specialistas įrodė, koks ekonomiškai naudingas yra sifonas virtuvės šefui: dirbant su iSi sifonais akivaizdžiai taupomas virtuvės darbuotojų laikas, produktai išlaikomi švieži, paruošiami vartoti iš karto, patiekiami madingu kremo, putų, aliejaus pavidalu.
Kita seminaro dalis skirta duonos gaminių gamybai, panaudojant natūralius maisto priedus. Purata Lituanija Klaipėdos regiono pardavimų vadovė Regina Linkienė pristatė maisto papildą O-tentic Durum, kuris padeda duonai išlaikyti autentiškumą tiek išvaizda, tiek tekstūra ir skoniu. Taip pat seminaro dalyviai mokėsi bagečių (prancūziško batono) formavimo ir kepimo naudojant inovatyvius įrengimus.
Visi svečiai, mokyklos mokytojos, mokiniai liko sužavėti, patyrę naujų bei sveikų skonių amplitudę, pasisėmę naujų idėjų. Įgytas žinias mokytojai ir mokiniai įtvirtins praktinio mokymo metu.