Pica, gnocchi virtiniai, mocarela, naminis pomidorų padažas… Ar užuodžiate Italiją? Lapkričio 14-18 dienomis aštuoni mokytojai pasinėrė į Italijos gastronomijos pasaulį. Pietų Italijoje įsikūrusiame Sorento mieste, dalyavo darbo stebėjimo vizite, kurio metu susipažino su pagrindinėmis picų gamybos technikomis, skirtumais ir slaptais patarimais. Pavyzdžiui, kuo skiriasi neapolietiška pica ir scialatelli pica (tradicinė pica, kepama tik Sorente), kaip gaminamas tradicinis pomidorų padažas ir kaip atpažinti kokybišką mocarelą, kaip tinkamai paruošti ypatingo skonio krevetes ir kitas jūrų gėrybes. Žinoma, kokia Italija be tiramisu. Čia mokytojams taip pat buvo papasakota keletas paslapčių, kuriomis pasinaudojus tiramisu tampa dievišku desertu.
Iš Sorento grįžę mokytojai dalinosi patirtimi ir įspūdžiais, jog tai buvo neeilinė stažuotė. Profesionalų teikiami patarimai, praktinė veikla virtuvėje buvo neįkainojama. Visų pirma, išmokta paruošti tikra itališkų makaronų tešla, išmokti formuoti gnocchi virtiniai ir beabejo, tikroji itališkos virtuvės karalienė – pica. Visi nauji receptai, sukaupti stažuotės metu, bus pritaikyti mokyklos restorane, tobulinant valgiaraštį ir didinant patiekalų įvairovę.
Erasmus+ akredituotų organizacijų profesinio mokymo srityje finansuojami mobilumo projektai Nr. 2021-1-LT01-KA121-VET-