Kauniečiai mokėsi mūsų Sektorinio praktinio mokymo centre

  • be67f5c5-c088-440b-9c33-47f2b08d9349
  • cbfb7e9c-ce17-4ce5-ba39-2e5486b5fe69
  • ef9c7326-6e9a-44d0-ba27-f9516d7b400a
  • fd5d1b28-11e4-4324-a48e-b748d7a08e75
  • ebb1260e-6bbe-4393-a260-ac2a9c5d0a46
Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras konditerio profesijos mokinių ugdymas balandžio 18 d. vyko mūsų mokyklos Sektorinio praktinio mokymo centre, kuriame mokytoja Gintarė Čeplinskienė vedė pamoką tema „Šokoladiniai rankų darbo saldainiai su skirtingais įdarais“.
Buvo įsitikinta, kad šokoladas labai įnoringas, darbas su juo reikalauja ne tik daug techninių žinių, įgūdžių, bet ir laiko. Tačiau po degustacijos suprasta, kad rezultatas – nepaliekantis abejingų ir vertas šių pastangų.
Mokytoja Gintarė išskyrė 3 svarbiausius punktus rankų darbo šokoladinių saldainių gamyboje:
🍬 Kokybiškas šokoladas ir kiti naudojami ingredientai.
🍬 Tikslus šokolado temperavimas.
🍬 Teisingas įdarų parinkimas ir paruošimas.
O jei manai, kad darbas su šokoladu ir kitais saldžiais gaminiais tau teiktų malonumą, kviečiame nuo rugsėjo mėn. pas mus mokytis paklausios konditerio profesijos ir ne tik sužinoti, ką reiškia žodis „temperavimas“, bet ir pačiam tai išbandyti.
Daugiau informacijos: https://ktm.lt/konditeris/