Kai vienos durys užsidaro, atsiveria kitos

Motyvuota ir įkvepianti konditerė Agnė Tarvidienė gimtojo krašto kepyklėlėje įmantriausiais desertais džiugina ne vieną. Tačiau iki to reikėjo nueiti ilgą kelią. Pirmiausia Agnė studijavo kolegijoje ir tapo diplomuota maisto technologe, tačiau praėjus keleriems metams, mergina nusprendė įgyti konditerės profesiją Klaipėdos turizmo mokykloje. Mintis tapti konditere merginai gimė spontaniškai, ji kepė tortą savo dukrytei gimtadienio proga. Agnė yra perfekcionistė, todėl tortą teko gaminti netgi 5 kartus iš naujo, kol gaminys tapo tobulas. Tada Agnė suprato, jog norint iškepti puikų tortą neužtenka vien noro, reikia praktinių žinių. Taip būsimoji konditerė atrado savo pašaukimą, o gyvenimo prasmę ir laimę sutalpino vienoje svajonėje.

Tuomet mergina pradėjo studijų paieškas, o susipažinusi su Užimtumo tarnybos teikiama galimybe tęsti jau turimą išsilavinimą, būsima moksleivė sužinojo, jog prieš pradėdama mokytis, ji turi rasti darbo vietą, kurioje galėtų dirbti, įgijusi konditerės profesiją. Agnė siekė savo svajonės ir ėmė belsti į įvairiausių kepyklėlių duris. Deja, daugelis įstaigų darbo tolimoje ateityje pažadėti negalėjo. Tačiau Agnė buvo ryžtinga, tikėjo, kad nieko nėra neįmanomo. Greitai viena kepyklėlė sutiko pasirašyti sutartį, garantuojančią jai darbo vietą ateityje. Taip prasidėjo Agnės kelias svajonės link.

Agnė buvo ryžtinga ir gabi mokinė. Ilgametė Klaipėdos turizmo mokyklos konditerijos mokytoja Ilona Stasiulienė Agnę prisimena kaip užtikrintą asmenybę, kuri atspindi gražiausias emocijas, kokias tik gali sukelti prisilietimas prie saldumynų gamybos. Mergina žavėjo optimizmu, subtiliu humoro jausmu, iniciatyvumu, aktyviai dalyvaudavo mokyklos renginiuose. Mokykloje ji gamino įspūdingus kepinius, atmintyje išliko tortas Pyragų dienos proga ir kalėdinis, meduolinis miestas, išgarsinęs Klaipėdos turizmo mokyklą visoje Lietuvoje.

2020 m. birželį Agnė Tarvidienė baigė mūsų mokyklą ir gavo konditerijos specialybės diplomą. Dėl nepalankios epideminės COVID-19 situacijos, Agnė ir vėl susidūrė su išbandymu – jos laukusi darbo vieta merginos priimti nebegalėjo. Tačiau kvalifikuota konditerė nepasidavė ir vėl paniro į darbo paieškas. Ne be reikalo sakoma, kad vienoms durims užsidarius, atsiveria kitos. Merginos džiaugsmui, nuostabi kepyklėlė „Ievos skanėstai“ atvėrė jai duris. Agnė dirba gimtajame mieste – Gargžduose ir džiaugiasi kiekviena akimirka savo darbe. Iššūkių kupinas kelias nesustabdė jaunos ir atkaklios merginos ir šiandien ji mėgaujasi darbu su desertais, gamina įmantriausius saldumynus ir stebina lankytojus.