Kaip jaunimą paskatinti rūpintis savo sveikata

  • Klaipedos turizmo mokykla
  • image (2)

Ar svarbi žmogui yra sveikata? Kaip sveikiau ir ilgiau gyventi? O gal jauni žmonės neturi rūpintis savo sveikata? O gal kaip tik jauni žmonės gyvena sveikiau? Ar tokių pat klausimų kyla jaunuoliams iš kitų Europos šalių? Šie klausimai paskatino 9-10 klasių ir I kurso mokinius pradėti domėtis savo ir kitų sveikata. Net 28 mokiniai pateikė paraiškas dalyvauti dvejų metų „Erasmus+“ programos mobilumo mokymosi tikslais jaunimo srityje projekte „Ligų pradžia – virškinimo trakte“, kuriame plačiau bus kalbama apie probiotikų naudą žmogaus sveikatai.
Viena iš projekto veiklų – tai tyrimas ,,Sąmoningas probiotikų vartojimas“, kuriame dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir mokyklos mokytojai. Atsižvelgus į tyrimo rezultatus bus planuojamos veiklos, užduotys.
2019 m. gruodžio pirmąją savaitę įvyko pirmasis Erasmus+ projekto „All Disease Begins In The Gut” susitikimas. Mokytojos Asta Šideikienė ir Lina Juškienė lankėsi Turkijoje ir dalyvavo projekto veiklose: klausėsi pristatymų, seminarų apie sveikesnę mitybą, naudą žmogus organizmui, planavo ir derino tolimesnio partnerių bendradarbiavimo ir būsimų vizitų detales. Įdomūs ir naudingi buvo praktiniai užsiėmimai, vyko diskusijos ir įvairios kitos veiklos su projekto partneriais. Bendrauta ir su mokyklos mokytojais bei mokiniais. Antrasis projekto vizitas, į kurį vyks projekte dalyvaujantys mokiniai su juos lydinčiais mokytojais, planuojamas kovo pirmąją savaitę Italijoje. Iki tol dar laukia įdomių veiklų ir darbų.