Kalėdų dvasia nutūpė ant imbierinių namelių miesto

  • KTM_kaledinio miesto
  • Kaledinio miesto_Klaipedos turizmo mokykla
  • Klaipeda_turizmo mokykla (1)
  • Klaipedos turizmo mokykla_imbierinis
  • KTM_kaledu miesta

Imbierinių namelių kepimas jau tapo gražia kalėdine tradicija mūsų mokyklos konditeriams, tačiau šiemet jie nustebino ne tik kūrybiškumu ir meistriškumu,  bet ir magiška galia prisijaukinti kalėdinę dvasią. Šiemet ji nutūpė ant imbierinės Klaipėdos, pagamintos beveik iš 100 kilogramų imbierinės tešlos. Mokinių konditerių iškepti imbierinės tešlos nameliai primena, kad artėja šventės, per kurių šurmulį mes dažnai neberandame laiko sustoti ir pasigrožėti tuo, kas mus supa aplinkui.

Konditerių kurtoje instaliacijoje galima atpažinti Klaipėdos kraštui būdingus fachverkinių namų imbierines kopijas: senosios architektūros pavyzdį Ryžių malūną,  gyvenamuosius senamiesčio namus, Klaipėdos Marijos taikos karalienės bažnyčią, Klaipėdos simbolį Meridianą, Mažajai Lietuvai skirtą paminklą „Arka“ ir kt. Šiuo kūrybiniu darbu siekta, kad žmonės, kurie paprastai negaišta daug laiko žvelgdami į savo aplinką, daugiau galvotų apie tas vietas, kuriose jie gyvena, dirba ir mokosi, susimąstytų, kaip jos kuriamos ir kokią įtaką daro mūsų miesto bendruomenei.

Kalėdinių namelių statybai sunaudota virš 100 kg tešlos ir glajaus, o jį kepė, lipdė ir dekoravo daugiau nei 100 mokinių su savo konditerijos mokytojais. Šiuos kalėdinius imbierinius namelius vėliau ketinama padovanoti miesto bendruomenėms.