Zero waste iššūkis
Zero waste iššūkis – mažinti gamybos atliekų susidarymą (atliekų kiekis – nulinis) ir žalą bei taršą
gamtai. Zero waste programa vadovaujasi daugelis pasaulio restoranų, kuriems rūpi aplinkosauga ir
ekologiškumas. Naujas tendencijas gastronomijos pasaulyje 2019 m. rugsėjo 18 d. KTM mokiniams
pristatė Nerijus Grublys. Seminaro metu jis demonstravo, kaip pagaminti nepaliekant jokių atliekų.
Mokiniai stebėjo, kaip gaminamas šaltas užkandis (keptas moliūgas su ožkos sūriu, voliotu
pelenuose, sėklų pesto), karštas patiekalas (kepta triušienos filė su juoduoju kopūstu, moliūgu ir
voveraitėmis, jaunomis bulvytėmis ir vištienos gravy padažu) bei desertas (moliūgo pyragas su
mopliūgu džemu ir sūrio kremu). Seminaro dalyviai degustavo patiekalus. Seminaro metu buvo
paliestos gamtos apsaugos, dėl žmogaus veiklos gamtai daromos problemos, maisto švaistymo ir kt.
klausimai. Tokiu būdu mokiniai iš arčiau susipažino ne tik su maisto ruošimo technologijomis, bet
ir ugdė gamtos mokslų kompetenciją. Tikimės, kad šio seminaro dalyviai taps atsakingi ateities
specialistai, prisiimantys atsakomybę už gamtos išteklių tausojimą. Seminaro organizatorė
profesijos mokytoja Svetlana Jadova.