Seminaras „Inovacijos maisto ir vyno pasaulyje“

Šių metų balandžio 6 d. Viešbučių ir restoranų bei prekybos sektoriniame praktinio mokymo centre vyko seminaras  „Inovacijos  vyno ir maisto pasaulyje“.  Seminarą sutiko pravesti V15-1 grupės mokinio Manto Česnausko tėvelis, Žemaitijos regiono vyndarys Modestas Česnauskas. Seminaro metu jis kalbėjo apie vyno atsiradimo istoriją, vynų sertifikavimo taisykles, supažindino su naminio vyno darymo technologijos ypatumais ir būtiniausiomis reikmenimis – jas pristatė vizualiai. Seminaro klausytojai galėjo pamatyti raugo kubilą, rūgšties nustatymo ir kontroliavimo, cukringumo nusistatymo ir kontroliavimo, vyno stiprumo nustatymo reikmenis. Antroje seminaro dalyje dalyviai degustavo išskirtinių skonių vynus, pagamintus iš netradicinių lietuviškų žaliavų, tokių kaip vyšnios, agrastai, aronijos, juodieji serbentai. Visus šiuos vynus derino prie įvairių vieno kąsnio užkandėlių, kurias paruošė profesijos mokytojos Inga Poškutė ir Junona Gnedojienė.  Seminarą organizavo profesijos mokytoja Inga Poškutė.