KTM absolventas gamina maistą karaliams

 

Trečiąją dešimtį įpusėjęs Nerijus Grublys – vienas iš Klaipėdos turizmo mokyklos perliukų, dar mokymosi laikais skynęs laurus nacionaliniuose konkursuose, šiandien tvirtai žino, ko nori: atverti savo verslo duris. „Aš tiesiog siekiu savo tikslo taip, kaip pats jį įsivaizduoju ir, kadangi esu savikritiškas, tai man sekasi“, – sako Nerijus.

 

– Labas, Nerijau! Džiaugiamės galėdami pasimatyti su buvusiais Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniais. Papasakok mums savo istoriją.

– Mokiausi virėjo specialybės po 10-os klasės, kad įgyčiau profesiją su viduriniu išsilavinimu, o tai prasidėjo 2012 metais.

– Kas paskatino įstoti į KTM ir būtent pasirinkti virėjo profesiją?

– Įstoti paskatino savo tikslo žinojimas – buvau 8-erių, kai apsisprendžiau, kad pasirinksiu virėjo profesiją. O noras atsirado kai kartu su prosenele ir mama gamindavome maistą namuose, nuo to vystėsi vis tvirtesnės hobio ir ateities darbo vizijos. Pradėjus domėtis, kurioje mokykloje geriau studijuoti, gavau daug rekomendacijų stoti būtent į KTM, kadangi čia dirba savo srities profesionalai mokytojai, yra sukurtos puikios sąlygos tobulėti naudojantis moderniausia virtuvės įranga.

– Kaip apibūdintum savo patirtį mokykloje? Kas čia labiausiai patiko?

– Patirtis mokykloje tikrai maloni ir kupina įsimintinų istorijų tiek su grupės draugais, tiek su profesijos mokytojais, su kuriais iki šiol palaikome šiltą ryšį. Labai patiko Svetlanos Jadovos vedamos „Maisto ruošimo pagrindų“ pamokos, laukdavau jų su nekantrumu. Prie mokyklos stiprybių priskirčiau ir tai, kad mokiniai turi galimybę dalyvauti įvairiuose profesinio meistriškumo konkursuose tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje. Esu Lietuvos jaunųjų virėjų profesinio meistriškumo konkurso nugalėtojas – 2014-aisiais metais iškovojau aukso medalį atstovaujant mokyklai. Taip pat buvau kulinarinio safario „Klaipėda Gastro 2016“ vienas iš iniciatorių. Su mokykla iki šiol palaikome glaudžius ryšius, atvykstu pasidalinti savo patirtimi, bendradarbiaujame siunčiant mokinius į Erasmus+ programos praktiką užsienyje.

– Kokie buvo Tavo gyvenimo planai pabaigus mokyklą? Ar pavyko juos įgyvendinti?

– Manau, kad kiekvienas mąstantis į priekį savo srities profesionalas svarsto apie savą maitinimo įmonę. Taip maniau ir aš, bet pasirinkau po mokslų pakeliauti, pasisemti skirtingos patirties užsienyje ir dar kartą sau užtvirtinti, kad galiu! Manoji verslo idėja dar pūpso stalčiuje ir laukia tinkamo momento išvysti dienos šviesą, bet galiu pasakyti, kad patalpas jau radau ir tik laiko klausimas kada viskas susistyguos.

– Kaip klostėsi Tavo karjeros kelias po mokyklos baigimo? Kuo užsiimi šiuo metu?

– Po mokslų įsidarbinau restorane Klaipėdoje, kuriame sustiprinau savo „profesinį stuburą“, buvau vienos gastronominės kultūros virtuvės šefas. Londone dirbau su garsiomis virtuvės šefėmis, iš kurių patirties semiuosi iki šiol. Skandinavijoje teko aptarnauti įtakingus žmones: Norvegijos karalienės šeimą, aktorių Jim Carrey ir kt. Visi šie pasiekimai vystosi savaime, nes žinau, kad esu savo kelyje. Šiuo metu dirbu restorane „PepperGrey” Klaipėdoje.

– Ką galėtum patarti mokiniams, kurie mokosi ar ketina mokytis mūsų mokykloje?

– Norėtųsi visiems palinkėti, kad visi Lietuvos mokiniai turėtų galimybę išnaudoti Klaipėdos turizmo mokyklos turimus išteklius. Niekas neišmokys jūsų, jei jūs patys nenorėsite, o visa jūsų sėkmė priklauso tik nuo jūsų norų ir vizijos gyvenime.

 

Džiaugiamės, galėdami pasidalinti gerąją mūsų buvusių mokinių patirtimi. Tikimės, kad Nerijaus istorija įkvėps tuos, kurie dar svarsto, kuria kryptimi pasukti savo ateitį. Kviečiame jus atrasti save Klaipėdos turizmo mokykloje! Pasirinkite net iš 12 skirtingų mokymo programų. Čia mokslas nemokamas, yra galimybė gauti stipendiją! Teikti prašymus galite jau nuo birželio 3 d. per LAMA BPO sistemą. Čia prasideda Tavo profesinės karjeros startas!