Profesinio meistriškumo konkurse — dvi pergalės

  • 313423731_567505868711085_9113178166914194262_n
  • 313441778_567949095333429_511945103465569045_n
  • 314444008_567949202000085_4138334903824358695_n
  • 314416223_567949068666765_6013032297584988614_n
  • 313362283_567949185333420_2988808235580888643_n
  • 313439506_567949148666757_7755937874546307257_n
  • 314187042_567949008666771_5258195388453661619_n
  • 313423731_567505868711085_9113178166914194262_n
Lapkričio 3-ąją vykusiame profesinio meistriškumo konkurse „Geriausia komanda Zero waste challenge 2022”, organizuotame Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos, abi dalyvavusios mokyklos komandos iškovojo prizines vietas 🥈🥉!
Konkurso tikslas – skatinti tvarų požiūrį į maistą, taupų jo naudojimą ir atliekų mažinimą virtuvėje. Tai puikiai atsispindėjo organizatorių pateiktose užduotyse – mokinių komanda turėjo paruošti pagrindinį patiekalą, būtinai panaudojant žuvį ir demonstruojant skirtingas žuvies gamybos technologijas, kartu panaudojant pastarnokus, morkas bei laikantis tvarios virtuvės principų. Mokytojui tekusi užduotis – sunaudoti likučius, kad sukurtų vieno kąsnio užkandžius suderindamas produktų skonius, atskleisdamas skonių dermes ir parodydamas kūrybiškumą. Tarptautinė teisėjų komanda liko neabejinga abiejų komandų sukurtiems patiekalams!
Didžiuojamės abiejomis mokinių komandomis ir jiems padėjusiais profesijos mokytojais!