Profesinės etikos ir etiketo paskaita mokyklos restorane

2015-10-22 d. Klaipėdos turizmo mokyklos sektorinio restorano patalpose vyko integruota  profesinės etikos ir etiketo paskaita. Tikslas – supažindinti su pagrindiniais stalo serviravimo reikalavimais ir valgymo etiketu realiame restorane; stiprinti bendradarbiavimo ryšius tarp Socialinių mokslų kolegijos ir Klaipėdos turizmo mokyklos, kai ir studentai, ir mokiniai toje pačioje auditorijoje dalinasi žiniomis ir praktiškai jas demonstruoja.

Specialiai partneriams iš SMK buvo paruošti pietūs, tad kaip naudotis stalo įrankiais studentams teko pademonstruoti ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. 30 žmonių grupei meniu ruošė, maistą gamino ir restorane aptarnavo mokiniai, būsimieji padavėjai barmenai.

Kolegijos studentai Turizmo mokykloje pirmą kartą savo jėgas išbandė kaip kalbėtojai. Antrakursės Monika Tubutytė, Karolina Urbietytė ir Karolina Oberauskaitė gausioje jaunimo auditorijoje pasidalino žiniomis apie susirašinėjimo elektroniniais laiškais etiketą, aprangos kodus bei dalykinės išvaizdos reikalavimus vyrams ir moterims.

Su elgesio prie stalo ir valgymo etiketo pagrindais  supažindino Klaipėdos turizmo mokyklos vyresnioji profesijos mokytoja Alma Beleckytė.