Mokyklos komanda dalyvavo profesinio meistriškumo konkurse Rygoje

  • IMG-7349
  • IMG-7317
  • IMG-7334
  • IMG-7339
  • IMG-7340
  • IMG-7349
  • IMG-7354
  • IMG-7367
  • IMG-7369
  • IMG-7382
  • IMG-7383
  • IMG-7389
  • IMG-7395
  • IMG-7405
  • IMG-7414
❓Jei pagalvotumėte, kiek maisto atliekų paliekate virtuvėje? Kaip galėtumėte gaminti tvariau?
Siekiant atkreipti dėmesį į tvarumą ir atliekų mažinimą virtuvėje, organizuotas Baltijos šalių profesinių mokyklų konkursas „Baltic school zero waste challenge 2022“.
Į gastronominį ringą Rygoje stojo 5 komandos iš Baltijos šalių, tarp kurių — Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniai su mokytoja priešakyje. Komandos mokiniai turėjo paruošti patiekalus iš ingredientų, kurie buvo pateikti 10 minučių prieš startą juodojoje dėžeje. Tuo tarpu mokytojo užduotis — sukurti patiekalą panaudojant likučius, kurie mokiniams liko ruošiant patiekalą. Tikslas — palikti kuo mažiau atliekų pasibaigus gaminimo procesui.
Pasidalinę įspūdžiais dalyviai pasakojo tik vieną — tai didelis iššūkis, kupinas streso, nerimo, tačiau įpareigojęs pademonstruoti profesinius įgūdžius ir meistriškumą.
Konkurso organizatorius: Pavāru klubs/Latvian Chefs’Club