Konditerių profesinio meistriškumo konkursas „Rudens spalvos“

  • 2
  • 2
  • IMG_7911
  • IMG_7941
  • IMG_8154

Sakoma, jog konditeris yra menininkas, valdantis skonio ir estetikos meną. Tai puikiai įrodė lapkričio 24-ąją vykęs mokyklinis mokinių konditerių profesinio meistriškumo konkursas „Rudens spalvos“. Net 22 dalyvius pritraukęs konkursas šiemet stebino konditeriniais šedevrais. Mokiniai plušo, kočiojo, dekoravo savo konditerinius gaminius ir stengėsi kuo geriau atskleisti konkurso temą.

Kiekvienas darbas ypatingas, išskirtinis ir stebinantis, todėl ir jaunuosiu konditerius vertinantiems komisijos nariams — konditerėms Danguolei Bondarevienei, Erikai Riaubienei ir profesijos mokytojui Mariui Lubiui teko nelengva užduotis — iš visų dalyvių išrinkti tik tris nugalėtojus. Techika, sudėtingumas, dekoras, skonis, išskirtinumas — tai buvo kriterijai, kuriais vedina komisija vertino mokinius. Kaip niekada daug diskusijų sukėlęs vertinimas reiškė tai, jog šių metų dalyviai itin gerai pasiruošę, originalūs ir įdedantys visas pastangas, kad jų gaminys būtų išrinktas geriausiu.
Visgi, po ilgų diskusijų ir degustacijų, išrinkti trys laimėtojai, kurių konditeriniai šedevrai nustebino komisiją:
🥇 I-oji vieta — Kornelija Jakštaitė (K21V),
🥈 II-oji vieta — Olga Kondratjeva (KK22-2) ,
🥉 III-oji vieta — Deima Nacevičiūtė (K20).
Dėkojame visiems dalyvavusiems ir linkime toliau tobulinti savo profesines žinias!