Klaipėdos turizmo mokyklos profesijos mokytojos dalyvavo mokymuose – prezentacijoje „Pasitinkant valstybės 100-metį, Lietuvos regionų virtuvė – žemaičių valgiai“

  • IMG_0851
  • IMG_0853
  • IMG_0869
  • IMG_0874
  • IMG_0910
  • IMG_0916
  • IMG_0920
  • IMG_0974
  • 17358944_1241226832641564_3476843888848634527_o
  • 17311158_1241225055975075_2018664449499789784_o
  • 17308722_1241224965975084_2308709479716143566_n

Klaipėdos turizmo mokyklos profesijos mokytojos dalyvavo LRVVKA organizuotuose mokymuose – prezentacijoje „Pasitinkant valstybės 100-metį, Lietuvos regionų virtuvė – žemaičių valgiai“, kurie vyko  viešbučio „Amberton Klaipėda“ restorane.

Prezentacijos metu buvo apžvelgtos Lietuvos regionų virtuvės, prisiminti klasikinės žemaičių virtuvės patiekalai, kurie buvo patiekiami su šiuolaikinėmis variacijomis, pripildyti subtiliais skoniais, suteikiančiais neišdildomą potyrį tiek pradedančiajam virėjui, tiek profesionalui. Dalyviai skanavo morkų kavą, vyšnių girą, kanapių sūrį, kastinį, šviežią duonelę, įvairias užtepėles. Diskutavo, dalinosi patarimais, mėgavosi gurmaniškais patiekalais, analizavo jų receptūras. Patiekalus gamino tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai.

Profesijos mokytojos patyrė naujų bei sveikų skonių amplitudę, pasisėmė naujų idėjų. Įgytas žinias mokytojos įtvirtins praktinio mokymo metu, pasidalins gerąją patirtimi su mokiniais ir kolegomis.