Kipro virtuvės magija mūsų mokinių akimis

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Konditerijos specialybės mokiniai Robertas Avižūnas, Kristupas Kuprys, Mindaugas Vyšniauskas,
Armandas Zaburas bei padavėjo ir barmeno specialybės mokiniai Donatas Baltrimas, Modestas
Katarskis, Lukas Vainavičius dalyvavo „Erasmus+“ projekte „Kokybės gerinimas profesiniame
mokyme“. Jaunuoliai 2020 m. spalio 25 – lapkričio 14 dienomis vyko į stažuotę Limasolyje, Kipre, kur
tobulino profesinius įgūdžius įvairiuose restoranuose.

Dalyviai atliko praktiką restoranuose „Fresh Box“, „Jam Limassol“, „Yellow Lounge Cafe Delice“,
„Veranda Cafe Bistro“, „Mint to Be“. Vaikinai mokėsi konditerio specialybės subtilybių, ieškojo virtuvės
meno paslapčių, lavino padavėjo bei barmeno įgūdžius, gilino anglų kalbos žinias.

Mokiniai turėjo galimybę išmokti ruošti ryškius, įspūdingus kokteilius, graikiškas kavas. Juos sužavėjo
unikalus baro išdėstymas, nes taurės ir visi reikalingi produktai buvo ranka pasiekiami. Vaikinus
nustebino platus restoranuose siūlomų kavų pasirinkimas ir kaip kruopščiai turi būti paruošiamas
kiekvienas kavos puodelis. Didžiausią įspūdį padavėjams ir barmenams paliko baro inventorizacijos
procesas. Virėjai ir konditeriai išmoko gaminti įmantrių formų makaronus bei bandė išgauti erdvius,
tačiau lengvus desertus. Mokiniai įvertino savo kolegų patirtį ir profesionalumą, džiaugėsi palaikymu.

Priimančios organizacijos „ShipCon“ praktikos vietų vadovai buvo sužavėti vaikinų darbštumu,
kruopštumu, mandagumu.

Mobilumas dalyviams suteikė neįkainojamos patirties, kiekviena diena buvo savaip ypatinga, o kur dar
svaiginantis Kipro grožis, kvapą gniaužiantis kalnuotas kraštovaizdis, didinga Viduržemio jūra. Kas gali būti geriau?