Iš AEHT konkurso Italijoje — su 4 medaliais!

  • 313368397_561408249320847_6874856200889878576_n
  • 311592575_553543136774025_8654165492409055217_n
  • 312136714_553542916774047_1661636705418899708_n
  • 312606695_554358993359106_1224721237203582984_n
  • 312608462_554358950025777_6053146059773683247_n
  • 313346802_561408092654196_8729961790675507745_n
  • 313368397_561408249320847_6874856200889878576_n
  • 313379666_561408139320858_8803732374843148936_n
  • 313384270_561408169320855_4923353085454681106_n

Italijos uostamiestyje, Senigalijoje, spalio 17-22 dienomis vyksta tarptautinė AEHT konferencija, sutraukianti padavėjų ir barmenų, konditerių, virėjų sričių profesionalus. Šiais metais, mokyklos delegacija vyko į Senigaliją išbandyti savo jėgas meistriškumo konkurse.

Tiesa, konkursas taip pat turi paslapčių — kiekviena rungtis atliekama išsitraukus porininką iš bet kurios Europos šalies. Svarbi ir reikšminga šių metų naujiena — konditerio profesijos mokytoja Gintarė Čeplinskienė tapo viena iš konditerių užduoties vertinimo komisijos narių. Tai itin svarbus įvertinimas ir ypatinga galimybė būti tarptautinėje profesionalų komisijoje.
Kulinarinio meno rungtyje, mokyklos mokinys Karolis Bartkus kartu su komandos nariais iš Austrijos ir Italijos per 3 valandas turėjo pagaminti vieno kąsnio „ amuse bouche“ užkandį, panaudojant skumbrę ir krevetes, vegetariškus gnocchi makaronus bei pagrindinį patiekalą iš triušienos — itališką vyniotinį Porchetta. Desertų ruošimo rungtyje, mokinė Deima su kolege iš Nyderlandų ruošė desertus, kuriuose buvo panaudoti privalomi ingredientai — kremas, maskarponės sūris, trapi tešla.
Virėjo profesijos mokinys Rytas Guntis su komandos nariu iš Nyderlandų dalyvavo kulinarinės dešitmtkovės rungtyje. Joje vaikinams reikėjo pademonstruoti atskirus darbo momentus per tam tikrą laiko tarpą. Daržovių pjaustymas, paukštienos filetavimas, makaronų tešlos gamyba, padažų ruošimas vos per 15 minučių — tai tik keletas užduočių rungtyje.
Baristos rungtyje mokyklos mokinys Liutauras burtų keliu išsitraukė porininkę iš Nyderlandų ir jiems skirta užduotis — paruošti po porą puodelių skirtingų kavų: cappucino, espresso, dūminę (smoked) kavą.
Profesionalų komisijai įvertinus patiekalus, mokyklos delegacija iškovojo net 4 medalius!:
🥈Sidabro medalius iškovojo konditerijos rungtyje dalyvavusi Deima Nacevičiūtė, virėjo profesijos mokiniai Rytas Guntis ir Karolis Bartkus, dalyvavę kulinarinio meno ir dekatlono rungtyse.
🥉Bronzos medaliu pasidabino baristos konkurse rungtyniavęs Liutauras Unikas. Vaikinui taip pat skirtas specialus apdovanojimas už geriausiai sukurtą ir paruoštą dūminę kavą. ☕️
Didžiuojamės mokyklos mokiniais ir juos konkursui ruošusiais profesijos mokytojais. Tai dar kartą įrodo, jog atkaklus ir nuoseklus darbas atneša ypatingai gerus rezultatus!!