Į Italiją tobulinti profesinių įgūdžių…

  • IT 2 (1)
  • IT 2 (3)
  • IT 3
  • IT 5 (2)
  • DCIM100GOPROGOPR0765.
  • DCIM100GOPROGOPR1210.

Nuo spalio 10 d. iki lapkričio 5 d. mūsų mokyklos V14-1 grupės mokiniai – Simona Leonauskaitė, Monika Eitmantytė, Karolis Jakštas, Odeta Domarkaitė, Rasa Buivydaitė, Vygantė Malakauskaitė – stažavosi Italijoje, Puglia regione, Rodi Garganico mieste esančiame „Pietre Nere“ viešbutyje. Italijoje mokiniai tobulino ir gilino praktinius įgūdžius, susipažino su nacionaline italų virtuve, mokėsi gaminti lėto maisto patiekalus, dirbo su modernia virtuvės įranga.

Stažuotės metų dalyviai lankėsi makaronų, alyvuogių aliejaus gamyklose, ekologiškame ūkyje, kuriame auginamos dorados, midijos, ir kiti „Slow Food“ produktai. Dalyviai stebėjo mocarelos sūrių gamybą, kartu su regiono profesionaliais šefais dalyvavo picų ir makaronų patiekalų ruošimo seminare. Mokiniai vyko į Apulijos regiono virėjų meistriškumo varžybas.

Mokiniams buvo paruošta kalbinė kultūrinė programa. Jie dalyvavo Safari išvykoje po Gargano nacionalinį parką, susipažino su istorinėmis vietomis, kultūros paminklais.

Ši stažuotė –  Erasmus+ programos projekto „Lėtas maistas 2“, Nr.2015-1-LT01-KA102-013069 dalis. Projekto partneriai – Tauragės profesinio rengimo centras ir VšĮ Kretingos technologijos ir verslo mokykla.