Erasmus+ virtualus mobilumas: patiekalas turi būti įsimintinas

  • 1-3
  • 3-2


Kuo skiriasi ravioliai nuo tortelinių? Kodėl italai taip mėgsta spageti su pomidorais? Ką reiškia dirbti šefu 3 Michelin žvaigždučių restorane Italijoje? Kaip ruošiama putpelė su šafranine bulvių puta ir alyvuogių žeme?

Į šiuos klausimus Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniams ir mokytojams šią savaitę atsakinėja Italijos virtuvės šefas Michele Greco.

Virtuvės virtuozas patirtį restoranuose kaupia nuo 15 metų. Karjerą pradėjęs nuo indų plovimo, šiandien jis stebina maisto gurmanus viename geriausiai pasaulyje įvertintų restoranų Italijoje. Šefas mokymuose ne tik pristatinėja Italijos virtuvę ar tradicinius patiekalus, bet ir bendravimo kultūrą, tradicijas, bei aptaria darbo Michelin restoranuose specifiką.

Už mokymų organizavimą esame dėkingi ilgamečiams projektų partneriams Mindaugui ir Karinei Amirjan Lučkoms. Džiugu, kad Erasmus+ projektai skatina mus tobulėti ir per nuotolį.

Šiuose mokymuose davyvauja net 130 mūsų mokyklos virėjų specialybės mokinių!