Be pamatinio akmens nebus karjeros aukštumų

  • IMG_20191029_144459
  • IMG_20191029_145029
    Klaipėdos turizmo mokykla

Klaipėdos turizmo mokyklos absolventė, maisto technologė, kurianti naujus produktus ir skonius, šiuo metu dirbanti dėstytoja Dovilė Monkutė Kazlauskienė susitikime su virėjo specialybės pirmakursiais pasakojo apie savo karjeros kelią. „Be bazinių žinių virėjas negali kurti“, – teigė Dovilė, kuri ragino mokinius, įsisavinus maisto ruošimo pagrindus, ieškoti idėjų ir nebijoti eksperimentuoti su skoniais. Anot svečio, pasitelkus savo sumanumą reikia būti kūrėjais, ne tik virėjais. Kad žodžiai nebūtų tušti, Dovilė pakvietė mokinius degustuoti jos pagamintų užkandžių. Mokiniai, ragaudami  fermentuotų obuolių duonelę su antienos paštetu, burokėlių pesto užkandėlę ir trupintą avižinių dribsnių pyragą su obuoliais ir sūdytos karamelės padažu, pamatė, kaip galima iš tradicinių ir sezoninių produktų išgauti unikalius skonius ir sukurti autentiškas receptūras. Tam, kad būtų galima ateityje kurti, reikia tvirtai žinoti pagrindinius dalykus, o tik paskui improvizuoti, žaisti ir kurti. Tuo virėjo darbas ir yra įdomus.

European Vocational Skill Week 2019