„Baltic Culinary Heritage” konkursas Rygoje

Klaipėdos turizmo mokyklos komanda – mokytoja Inga Poškutė bei jos auklėtiniai Mark Saprikin
ir Akvilė Daugintytė rugsėjo 6 d. dalyvavo Latvijos sostinėje Rygoje surengtame prestižiniame
Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage”. Konkurso tikslas – puoselėti Baltijos
šalių kulinarinį paveldą. Jame atskirose sekcijose varžėsi profesionalūs virtuvės šefai ir būsimieji
jaunieji virėjai, kurie turėjo pagaminti 5 karštuosius patiekalus ir 5 užkandėles taip, kad neliktų
maistinių atliekų. Šios užduoties tikslas buvo atkreipti dėmesį į maisto švaistymo problemą.
Produktai, reikalingi patiekalo gamybai, buvo iš anksto nežinomi. Jie buvo į ringą atnešti juodojoje
dėžėje, tad komanda turėjo improvizuoti ir pasitelkti visą savo kūrybiškumą. Anot dalyvių, tai buvo
vertinga patirtis.