Virėjų kursai

Virėjo profesija

2018 m. Užimtumo tarnybos duomenimis, Vakarų regione paklausiausių profesijų sąraše – virėjai. Klaipėdos turizmo mokykloje siūlome 32 savaičių trukmės virėjų mokymo programą, kurios metu jūs išmoksite gaminti užkandžius, padažus, sriubas, karštuosius ir šaltuosius patiekalus, desertus, susipažinsite su virtuvės darbo organizavimu, gausite ekonomikos žinių.

Virėjo profesinio mokymo programa skirta asmenims, norintiems įgyti virėjo profesinę kvalifikaciją. Baigęs šią programą ir įgijęs virėjo kvalifikaciją, asmuo galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Mokymus sudaro 70% praktikos ir 30% teorijos. Užsiėmimai vyksta moderniose virtuvėse, kurių įranga atitinka šiuolaikinę darbo rinką.

Asmuo, baigęs programą gebės:

  • Parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą.
  • Apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį.
  • Gaminti pusgaminius.
  • Gaminti saldžiuosius patiekalus.
  • Gaminti salotas, užkandžius, garnyrus ir šaltuosius patiekalus.
  • Pildyti higienos žurnalus.
  • Gaminti sriubas, karštuosius patiekalus ir padažus.
  • Įvertinti pusgaminių ir patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti.
  • Ženklinti pusgaminius, patiekalus, fiksuoti produkcijos pagaminimo laiką.
  • Gaminti nemielinės ir mielinės tešlos gaminius.
  • Gaminti konditerijos pusgaminius.
  • Gaminti miltinius kulinarijos gaminius.
  • Gaminti patiekalus ir užkandžius pagal sveikos mitybos tendencijas ir principus.
  • Įvertinti sveikos mitybos patiekalų ir užkandžių kokybę ir juos apipavidalinti.
  • Gaminti lietuviškus tradicinius nacionalinius patiekalus.
  • Parinkti maisto produktus ir žaliavas.

Besimokantys pagal šią programą atlieka 320 val. praktiką. Praktinis mokymas darbo vietoje vyksta maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Į mokymus priimami asmenys:

  • su Užimtumo tarnybos prie SADM (buvusi darbo birža) siuntimu. Apie mokymų finansavimą sužinoti daugiau čia
  • pageidaujantys mokytis už savo lėšas.

Minimalus išsilavinimas reikalaujamas kvalifikacijai įsigyti – vidurinis

Reikalavimai profesiniai patirčiai netaikomi

Virėjo programos moduliai:

  • Įvadas
  • Bendrieji moduliai
  • Pasiruošimas patiekalų gaminimui
  • Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
  • Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
  • Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
  • Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas
  • Darbas su dokumentais
  • Miltinių konditerijos gaminių gaminimas
  • Sveikos mitybos patiekalų gaminimas
  • Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas
  • Įvadas į darbo rinką
  • Praktika įmonėse
  • Konsultacijos

Asmens įgytų kompetencijų vertinimas. Asmenys, sėkmingai baigę mokymo programą ir įsivertinę įgytas kompetencijas, gauna valstybės pripažintą virėjo kvalifikaciją liudijantį profesinio mokymo diplomą.

Mokymai vyksta tik dieninėse grupėse pagal mokykloje galiojantį pamokų laiką.

NUMATOMOS KURSŲ DATOS*

2019-09-02

2019-11-11

2020-02-11

2020-04-08

*Nesusirinkus grupei, mokymų data gali būti nukeliama vėlesniam laikui.

Išsamesnė informacija ir registracija:

Mob. 8 602 81478, 8 679 76977
El.paštu globiene.indre@gmail.com

INFORMACIJA GLAUSTAI
Artimiausių mokymų data: 2019-09-02
Vieta: Taikos pr. 69, Klaipėda
Grupė: VK19-2 (dieninė)
Kursų pradžia: 2019-09-02

Kontaktinis asmuo:
Indrė Globienė
Sektorinio praktinio mokymo centro vadovė
8 602 81478
globiene.indre@gmail.com

Baigusių mokinių atsiliepimai:

„Mano nuomone, KTM teikiamos profesinio mokymo paslaugos yra aukštos kokybės, informacijos suteikiama labai daug, mokymų pagrindą sudaro praktika virtuvėje. Mokytojai dėsto aiškiai, suprantamai“, – Vytautas ( 26 m.)

„Per trumpą laiką mokydamasis KTM jau spėjau sužinoti labai daug. Mane visiškai tenkina mokymo kokybė, darbas virtuvėje, žavi mokytojų profesionalumas“, – Aleksas ( 20 m.)

„KTM gavau daugiau nei tikėjausi. Tikrai jaučiuosi savoje vietoje. Mokykla suteikia galimybes mokytis su pažangiausia technologija. Labiausiai patinka tai, jog čia tikrai daug praktikos“, – Jolanta (46 m.)

„Šiuos kursus rinkčiausi ir antrą kartą“, – Natalija (56 m.)