AEHT -Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos konferencija ir profesinio meistriškumo konkursai Londone

  • 20161024_103504
  • 20161024_135618
  • 20161024_150447_000
  • 20161024_150856
  • 20161025_120402
  • 20161025_120812
  • arnas3
  • img_7765
  • arnas4
  • arnas
  • arnas-2
  • img_7705
  • img_7935
  • paveikslelis7
  • paveikslelis4
  • paveikslelis3
  • skirmantas-2
  • img_7974
  • sirmantas3
  • skir
  • dsc07908

2016 m. spalio 23-28 dienomis Londone vyko  AEHT -Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos konferencija ir profesinio meistriškumo konkursai. Šiais metais asociacijos narių gretas papildė ir Klaipėdos turizmo mokykla.

AEHT (Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos ) konferencija ir konkursai organizuojami vis kitoje šalyje. Tai jau 29-oji metinė konferencija. Šiais metais konkursuose dalyvavo mokiniai, mokytojai ir mokyklų direktoriai iš 23 šalių, iš viso daugiau kaip 500 dalyvių. Vyko 10 rungčių: virėjų kulinarijos meno, kulinarijos dekatlono, konditerių, turizmo – turizmo vadybos, registratūros, kelionių gidų, padavėjų, somelje, kokteilių, baristų.  Konkursus vertino 60 restoranų ir viešbučių sektoriaus profesionalų. Konferencijos metu taip pat vyko seminarai, paskaitos.

Lietuvos mokyklų mokiniai (Klaipėdos  turizmo mokyklos, Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro)  varžėsi virėjų kulinarijos meno, dekatlono, konditerių ir kokteilių rungtyse. Komandos buvo sudarytos iš skirtingų šalių narių. Todėl ypač buvo sunku suderinti bendras konkursines užduotis. Mokyklose mokiniai mokosi pagal skirtingas programas , o konkurse jie turėjo dirbti pagal tarptautinės teisėjų komandos vieningai nustatytus reikalavimus. Jie buvo vertinami pagal bendrus kriterijus.

Vos tik buvo paskelbtos komandos, mokiniai per valandą turėjo susitarti ir aprašyti, kokius patiekalus ar gėrimus gamins, po aprašymų  pateikimo komisijai, nieko keisti jau buvo nebegalima. Profesijos mokytojos turėjo puikią galimybę stebėti kitų šalių mokinių darbą, bendrauti su kitų šalių profesijos mokytojais. Galime pasidžiaugti, kad mūsų mokiniai atitinka europinį pasiruošimo lygį, geba dirbti tarptautinėje komandoje, bendrauti užsienio kalba.

AEHT profesinio meistriškumo konkursuose mūsų mokyklą atstovavo Arnas Boronilščikovas (V15-1 gr.) ir Skirmantas Mizgiris (V14-1 gr.). Mokiniai dalyvavo skirtingose rungtyse. A. Boronilščikovas  kartu su komandos nariais varžėsi virėjų kulinarijos meno rungtyje, kur per 2 valandas jie turėjo paruošti po  keturias porcijas šių patiekalų:  „Šefo pasveikinimas“, užkandis ir pagrindinis patiekalas. Pagrindiniai produktai- žuvis ir aviena. S. Mizgiris kartu su komandos nariais dalyvavo kulinarinio dekatlono rungtyje, kurioje reikėjo pademonstruoti atskirus darbo momentus: daržovių pjaustymą, žuvies filetavimą, marinatų ir padažų paruošimą, žuvies marinavimą bei patiekalo patiekimą.

AEHT (Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos ) profesinio meistriškumo konkurse Klaipėdos  turizmo mokyklos mokinys Skirmantas  Mizgiris kulinarijos dekatlono rungtyje laimėjo aukso medalį. Mokinius konkursui ruošė profesijos mokytojos Albina Petrulienė ir Gitana Vidmantienė.

Mokiniai ir profesijos mokytojos džiaugėsi  galimybe dalyvauti tokio aukšto lygio tarptautiniame konkurse, palyginti savo ir kitų šalių mokinių profesinius įgūdžius ir gebėjimą dirbti tarptautinėje komandoje.

Viešojo maitinimo skyriaus vedėja Vilma Mockienė

http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/metu-klaipedieciai/auksinis-virejas-skirmantas-mizgiris-ir-bulve-galima-patiekti-nebanaliai-1507811/

http://www.ve.lt/naujienos/visuomene/svietimas/klaipedoje-mokosi-auksinis-virejas-1505545/