2020-2022 m. Mokyklų mainų partnerysčių projektas „Kritinio mąstymo ir aktyvaus pilietiškumo skatinimas vietos ir pasaulio mastu“ (Encouraging critical thinking and active citizenship locally and globally).

Projektu norime skatinti jaunų žmonių kritinį mąstymą ir aktyvinti pilietiškumą, kad jie rūpintųsi visuomenės reikalais ateityje, taptų atsakingais piliečiais ir prisidėtų prie savo šalių vystymosi, klestėjimo ir taikaus bendradarbiavimo. Projekto tikslas keistis gerąja patirti ir tobulinti mokinių ir mokytojų tarpusavio bendradarbiavimo gebėjimus. Suprantame kaip svarbu bendruomenėms išauginti atsakingus piliečius kurie padėtų sau ir kitiems.

Klaipėdos turizmo mokyklos 10 mokytojų ir 21 mokinys, kartu su mokiniais iš partnerių mokyklų Estijoje, Slovėnijoje, Portugalijoje ir Turkijoje (iš viso 80 dalyvių), įvairių veiklų metu skatinami mąstyti nepriklausomai, kurti savo idėjas, tyrinėti problemas, pažvelgti į jas iš įvairių pozicijų, kelti klausimus, vertinti kontekstą bei priimti sprendimus.

Partneriai:

  1. Narva Keeltelütseum, Narva, (Estija) (https://www.nvrk.edu.ee/)
  2. Gimnazija Brežice, Brežice, (Slovėnija) (https://www.gimnazija-brezice.si/)
  3. Agrupamento de Escolas do Castêlo da Maia, Maia, (Portugalija) (https://www.aecastelomaia.pt/)
  4. Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi, Tarsus, (Turkija) (https://umutsamianadolulisesi.meb.k12.tr/)

Projekto laikotarpis: nuo 2020-09-01 iki 2022-12-31

Projekto numeris: 2020-1-EE01-KA229-077923_3

Projekto akimirkos:

Vizitas į Turkiją

Vizitas į Portugaliją

Vizitas į Slovėniją