KONDITERIS

APIE PROFESIJĄ

Konditerio modulinė profesinio mokymo programa skirta parengti kvalifikuotą konditerį, gebantį savarankiškai gaminti konditerijos gaminius, parinkti žaliavas ir jas paruošti gamybai, maišyti tešlas ir ruošti konditerinius pusgaminius, gaminti miltinę, kreminę ir cukrinę konditeriją ir papuošimo elementus.

Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Dirbama pamainomis. Darbe naudojami mechaniniai ir automatizuoti konditerijos gaminių įrenginiai, įrankiai ir priemonės, technologinės kortelės, elektrinė viryklė, valymo priemonės. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

Konditeris savo veikloje vadovaujasi Miltinės konditerijos gaminių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techniniu reglamentu, patvirtintu Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2014 m. spalio 28 d. įsakymu Nr. 3D-794 „Dėl Duonos ir pyrago kepinių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento ir Miltinės konditerijos gaminių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento patvirtinimo“.

Mokiniai, įgiję konditerio kvalifikaciją, galės tobulinti ir įgyti naujas kompetencijas universitetuose ir kolegijose

MOKYMOSI PROGRAMOS TRUKMĖ

  • Baigus 10 klasių: mokymosi trukmė 2 metai ir 7 mėnesiai, įgyjama konditerio kvalifikacija bei vidurinis išsilavinimas;
  • Baigus 12 klasių: mokymosi trukmė 1,5 metų, įgyjama konditerio kvalifikacija;
  • Tęstinio profesinio mokymo trukmė 9 mėnesiai, įgyjama konditerio kvalifikacija.

MOKYMOSI PROGRAMOS PLANAS

  • Vidurinio ugdymo programos dalykai (baigusiems 10 klasių);
  • Konditerio modulinės profesinio mokymo programos moduliai.

BAIGUS MOKSLUS, KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI GALĖS:

  • dirbti restoranuose, kavinėse bei kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse;
  • dirbti konditerijos cechuose;

Programos valstybinis kodas: P42101301, P43101302, T43101302
Kvalifikacijos pavadinimas: Konditeris
Kvalifikacijos lygis: IV
Priėmimas per profesinis.lamabpo.lt/

Daugiau informacijos apie konditerio modulinę profesinę mokymo programą galite rasti čia.